Efteling-medewerkers gaan Brabantse boswachters helpen

19 maart 2021 om 16:23 • Aangepast 22 maart 2021 om 09:32
nl
Van het Sprookjesbos naar het gewone bos: medewerkers van de Efteling gaan de komende maanden boswachters in Brabant helpen. Ze gaan mensen verwelkomen en wijzen bosbezoekers op de coronaregels.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Nu Nederlanders door de coronamaatregelen niet meer naar pretparken, dierentuinen of musea kunnen, is het veel drukker in natuurgebieden. Het broedseizoen is begonnen en daarom wil Staatsbosbeheer dat mensen beter opletten op wat ze doen in de natuurgebieden. Het is belangrijk dat mensen op de paden blijven en geen afval achterlaten.

Staatsbosbeheer is blij met de hulp. "Het is fijn dat er wat extra handjes zijn", zegt boswachter Erik Schram. "Dan hoef ik niet in m'n eentje tegen iedereen te zeggen dat ze op de paden moeten blijven, hun hond aanlijnen en geen vuil achterlaten."

Ook de werknemers van de Efteling kijken uit naar hun nieuwe baan. "Meestal ben ik elke dag bezig met het vermaken van bezoekers", zegt Kayra Bijleveld, gastvrouw bij de Efteling. "Dat mis ik enorm. Ik vind het leuk dat ik dat weer wat kan doen.”

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.