Video

Porsche die huis in Eindhoven binnenreed, lijkt bewuste aanslag

20 maart 2021 om 10:46 • Aangepast 22 maart 2021 om 10:31
nl
Buurtbewoners van het huis aan de Fagotstraat in Eindhoven dat zaterdagochtend werd geramd door een auto zijn ervan overtuigd: dit was een bewuste actie. "De Porsche ging naar voren en naar achteren, weer naar voren en weer naar achteren."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Een buurman werd rond halfzes wakker van een 'enorme klap'. "Ik schrok ervan wakker", vertelt hij. "Toen ik uit het raam keek, zag ik de auto keer op keer op het huis inrijden."

Volgens hem kun je het huis ook moeilijk per ongeluk raken, omdat het aan een hofje ligt en niet aan een doorgaande weg. "Het lijkt echt een gerichte daad.'

Hevig geëmotioneerd
De bewoners van het geraakte huis waren thuis toen de automobilist binnenreed. Zij raakten niet gewond, maar zijn wel hevig geëmotioneerd.

De bestuurder van de auto ging er na het binnenrijden van het huis snel vandoor. De schade is volgens een woordvoerder van de politie groot. De omgeving is afgezet met lint.

Diefstal?
De politie is met man en macht op zoek naar de automobilist, maar die is nog altijd spoorloos. Ondertussen praat ze met buurtbewoners en gaat ze camerabeelden bekijken. Of de Porsche waarmee het huis werd binnengereden ergens gestolen is, wordt onderzocht.

De Porsche wordt meegenomen uit de Eindhovense Fagotstraat (foto: René van Hoof).
De Porsche wordt meegenomen uit de Eindhovense Fagotstraat (foto: René van Hoof).
Foto: René van Hoof.
Foto: René van Hoof.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.