Video

'Man werd meegesleurd op motorkap na ruzie over afval op straat'

20 maart 2021 om 16:26 • Aangepast 22 maart 2021 om 10:30
nl
Aan de Rietveldenweg in Den Bosch werd vrijdagmiddag een man na een ruzie meters meegesleurd op de motorkap van een auto. Volgens een ooggetuige wilde de man een groep jonge mannen aanspreken op hun gedrag nadat ze afval op straat hadden gegooid. Om ervoor te zorgen dat ze niet konden wegrijden ging hij voor de auto staan, maar hij werd meegesleurd en raakte lichtgewond.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

De ooggetuige wil graag anoniem blijven, maar nam contact op met Omroep Brabant omdat hij het niet eerlijk vindt voor de man die op de motorkap belandde. ‘’Hij stond gewoon voor zijn principes.’’

De ooggetuige kwam vrijdagmiddag een internetbestelling ophalen bij bouwmarkt Toolstation aan de Rietveldenweg. Toen hij zijn auto wilde parkeren, viel zijn oog op een rijtje van drie auto’s. Volgens hem hoorden de wagens allemaal bij elkaar. "Ik zag hoe een van die gasten zijn deur opende en er een hoop plastic uitgooiden. Flesjes en verpakkingen waren het volgens mij. Daar werden ze op aangesproken door een man van rond de vijftig in een busje."

"Ik heb meteen 112 gebeld."

De ooggetuige zat in een auto en kon niet horen wat er gezegd werd. Hij zag wel dat de man uit het busje stapte en dat er een dreigende sfeer ontstond. "Mijn instinct zei gewoon dat het niet goed ging", zegt hij. "Ik heb toen meteen 112 gebeld."

Volgens hem ging de man uit het busje voor de zwarte auto staan. "Ik denk onder het mom van: hier kom je niet zomaar mee weg", zegt hij. "Veel omstanders probeerden de boel te sussen, maar toen gaf de bestuurder van zwarte wagen gas. "Toen de man op de grond viel, werd ik meteen doorverbonden met de ambulance."

Bekijk hier hoe de man vrijdag werd meegesleurd op de motorkap:

De naam van de ooggetuige is bekend bij de redactie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.