The Streamers met Guus Meeuwis en Frank Lammers gaat los: 'Geweldige start' - Omroep Brabant

The Streamers met Guus Meeuwis en Frank Lammers gaat los: 'Geweldige start'

20 maart 2021 om 21:44 • Aangepast 21 maart 2021 om 10:01
nl
Het digitale debuutconcert van de band The Streamers met Guus Meeuwis en Frank Lammers is goed ontvangen door het publiek dat thuis via de livestream meekijkt. Dat blijkt uit reacties op sociale media: kijkers zijn lovend.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door

"We kijken hier en genieten mee", schrijft Henri Schepers. Jan Boeren vindt het een gezellige avond: "Gezellige mensen en mooie muziek!" Ook verwijzen Twitteraars naar Ferry Bouwman uit de populaire serie Undercover bij het zien van Frank Lammers. Een Facebookgebruiker laat weten: "Wat een geweldige start!"

Digitale bezoekers kregen vanaf half acht een soort auditie van deelnemende artiesten voorgeschoteld. Frank Lammers als manager en Guus Meeuwis bepaalden op humoristische wijze wie wel en wie niet mee mocht doen. Zo is Paul de Leeuw veroordeeld tot het tappen van bier, het bakken van bitterballen en mocht hij de boel na afloop opruimen. Simon (van Nick & Simon) mocht alleen aansluiten na een jodelsolo tijdens de auditie.

Stipt om half negen trapten artiesten als Maan, Acda en de Munnik, Snelle en dus ook Guus Meeuwis het optreden in Carré gezamenlijk af. Het initiatief heeft veel weg van De Vrienden van Amstel Live, waar veel artiesten optreden. Zo doen ook Diggy Dex, VanVelzen, Typhoon en Davina Michelle mee aan 'de grootste band van Nederland'.

Frank Lammers en Guus Meeuwis
Hierdoor is de muzikale inbreng van Guus Meeuwis niet heel groot. Met Kraantje Pappie zong hij de hit Er is een nacht en later een coronaversie van Daar in dat kleine café aan de haven. Ook 't Dondert en 't bliksemt mocht natuurlijk niet ontbreken. Frank Lammers praatte de boel met een vleugje humor aan elkaar, maar hij gooide hoge ogen door 't Is moeilijk bescheiden te blijven van Peter Blanker te coveren.

De muzikanten treden belangeloos op en wisselen individuele hits af. Fans kunnen voor de organisatie een zelfgekozen bedrag achterlaten in de fooienpot. The Streamers is opgericht in coronatijd. Al maanden zijn er geen concerten meer mogelijk. Daarom springt de groep in het concertloze gat door digitaal op te treden.

Problemen met verbinding
Tijdens het alternatieve voorprogramma klaagden veel mensen over problemen met de verbinding. Om de paar seconden haperde het beeld en dat leek roet in het uren durende concert van de Nederlandse popmuzikanten te gooien. Een paar minuten voor het concert begon, waren de problemen opgelost. Rond kwart over elf was het optreden afgelopen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.