Knegsel is trots op Volt-voorman Laurens Dassen: 'Hij is geschikt'

21 maart 2021 om 17:26 • Aangepast 22 maart 2021 om 10:31
nl
"We zaten samen als kleine jongetjes bij voetbalclub Knegselse Boys en ook bij het jeugdorkest van het dorp", vertelt Jeroen Heezemans vol trots. Zijn vriendje van vroeger, Laurens Dassen, kwam deze week als lijstrekker van Volt met drie zetels in de Tweede Kamer.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

"We hebben bij elkaar op de Meester Gijbels basisschool gezeten en later op dezelfde middelbare school. Ik fietste elke dag samen met Laurens naar school", zegt Jeroen.

Laurens woont ondertussen al jaren in Amsterdam. Hij is Knegsel, het dorp waar hij opgroeide, zeker niet vergeten. Jeroen heeft nog steeds contact met de lijsttrekker van Volt en heeft hem voor de verkiezingen succes gewenst met een appje. "Er zitten maar 150 mensen in de Tweede Kamer, dus het is heel bijzonder dat je iemand kent die het zo goed doet in de landelijke politiek. Ik denk ook dat heel veel mensen voor de verkiezingen nog nooit van Knegsel hadden gehoord en dat ze allemaal zijn gaan googelen naar ons dorp", zegt Jeroen lachend.

Heel sociaal
"We hadden vroeger een leuk groepje in de klas. We konden het goed met elkaar vinden. Zes jongens van wie er ook nog eens vier bij de fanfare speelden", vertelt Jeroen verder. "Laurens was heel sociaal. Hij speelde bariton en samen met het orkest traden we door het hele land op. Hij was echt een verenigingsman in Knegsel."

Hij vervolgt: "Veel dorpsgenoten hebben op Laurens gestemd. Ik denk dat hij zijn draai echt gaat vinden in de politiek. Daar gaat het vaak om samenwerken en daar is hij echt geschikt voor."

Een vrouw die Laurens als baby zag opgroeien, ziet een grote toekomst voor hem. "Het is een knap menneke. Rutte was vroeger ook zo'n manneke, dus het kan zomaar goed kommen met Laurens", zegt ze met een grote glimlach.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!