Agent sloeg op verdachte in met wapenstok, taakstraf en dag cel geëist

22 maart 2021 om 17:49 • Aangepast 23 maart 2021 om 12:51
nl
Een agent die wordt verdacht van een poging tot doodslag op een verdachte, heeft bij de rechtbank in Den Bosch een taakstraf en een dag cel tegen zich horen eisen. De man sloeg in januari vorig jaar hard en vaak met zijn wapenstok in op een verdachte, die zich in een politieauto had verschanst in Eindhoven.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De 52-jarige agent kwam andere collega’s te hulp in de buurt van de Hoogstraat in Eindhoven. Een verdachte was daar na een achtervolging een politieauto ingevlucht. De man was onder invloed van drugs en weigerde de wagen uit te komen. Ook pepperspray haalde niets uit.

Dertien klappen in tien seconden
De twee andere agenten probeerden de verdachte uit de wagen te trekken, toen de verdachte agent zijn wapenstok gebruikte. Hij sloeg zo’n dertien keer in tien seconden op de man in. Eerst op het onderlichaam, later ook op het bovenlichaam en een keer op het hoofd van de verdachte. De 21-jarige man liep daardoor een schedelbreuk op.

Het geweld dat de verdachte agent gebruikte is buiten proportie, vindt het Openbaar Ministerie. De wapenstok moet met één hand worden gebruikt en er mag niet mee op het hoofd worden geslagen. Maar de verdachte agent gebruikte de stok met twee handen en er belandde wél een klap op het hoofd. Daarnaast sloeg de agent heel vaak achter elkaar, zonder te kijken of de klappen al het gewenste effect hadden, zegt het OM. Die vindt dat de agent veel te ver is gegaan.

De verdachte agent is voorwaardelijk ontslagen en heeft inmiddels ander werk gekregen binnen de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.