Fay (8) in actie voor kinderboerderij: 'Om eten te kopen voor de diertjes'

22 maart 2021 om 20:45
nl
Een inzamelpunt voor statiegeldflessen in de tuin en een heuse online veiling. Daarmee wil de 8-jarige Fay Maton uit Geertruidenberg ‘haar’ kinderboerderij De Kromme Akker te hulp schieten, nu die door de coronacrisis gesloten moet blijven.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Ze gaat het liefst zo vaak mogelijk naar de kinderboerderij, vertelt Fay. Over haar lievelingsdieren hoeft ze niet lang na te denken: “De geitjes!” Nu de kinderboerderij door de coronacrisis gesloten moet blijven, en dus zonder inkomsten zit, komt Fay in actie.

"Met het geld kunnen ze eten kopen voor de diertjes."

Met hulp van haar vader is er een inzamelpunt in de tuin gebouwd waar lege flessen kunnen worden ingeleverd. “We hebben al drie grote zakken vol”, vertelt Fay. “En die gaan we dan inleveren bij de Jumbo want dan krijg je er geld voor”, weet ze te vertellen. “Dat geven we aan de kinderboerderij en dan kunnen ze eten kopen voor de diertjes.”

Ondertussen wordt er ook gewerkt aan een online veiling. Bekende Nederlanders worden aangeschreven of ze iets willen doneren. En ook lokale ondernemers dragen een steentje bij. De te verkopen buit groeit dan ook gestaag. Er is al van alles aangeleverd voor het goede doel. “Cd’s met handtekening, puzzels”, zegt Fay na enig nadenken. “Van Anouk en van Ernst en Bobbie.” Ook André Hazes en Marco Borsato hebben gesigneerde cd’s gedoneerd, vult papa Martijn aan.

"Ze zeiden dat ik goed bezig ben!"

Hoeveel geld er precies wordt ingezameld, weet Fay nog niet. Het is ook niet bekend hoeveel er tot nu toe binnen is. Maar ze weet wel dat de kinderboerderij heel blij is met haar actie. “Ze zeiden dat ik goed bezig ben!”

Over twee weken moet de veiling beginnen. Dan worden de spullen verkocht via Facebook en Marktplaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.