Vakantieparken verwachten stormloop op huisjes en kampeerplaatsen

23 maart 2021 om 14:55 • Aangepast 25 maart 2021 om 10:55
nl
Druk was het al bij de vakantieparken, maar door de aankomende verlenging van het negatieve reisadvies voor het buitenland, verwachten vakantieparken gouden tijden. Het huidige negatieve reisadvies loopt tot half april, verwacht wordt dat het kabinet dat dinsdagavond verlengt tot het einde van de meivakantie.

De echte stormloop komt dinsdagavond na de persconferentie, voorspelt Arthur van Disseldorp van branchevereniging Hiswa-Recron: “Er wordt nu al fors meer gereserveerd bij de bungalowparken. Als de weersverwachtingen goed blijven, zullen we dat ook nog meer zien bij kampeerbedrijven.”

"De een z'n dood is de ander z'n brood."

Voor mensen die toe zijn aan een verre zonvakantie, is de verlenging van het negatieve reisadvies flink balen. Het betekent dat we voorlopig niet buiten Nederland op vakantie kunnen. Er zijn ook mensen die er niet heel rouwig om zijn, zoals Pierre Martens van camping De Paal in Bergeijk. “De een z’n dood, is de ander z’n brood. Wij gaan zeker vol raken. We zijn voor de meivakantie nu al 90 procent volgeboekt. De vraag is of Duitsers nog hier mogen komen. Als dat niet zo is, hebben we nog meer plekken vrij.”

Een vakantie in eigen land, betekent volgens Martens niet dat alles zoals normaal is: “Het binnenzwembad moet dicht blijven. En het is nu niet te doen om het buitenbad op te stoken, dus de voorzieningen zijn echt minder dan normaal.”

"Mensen geven meer uit omdat ze niet uit eten gaan."

Niet alleen op de camping is de drukte merkbaar, ook op bungalowparken stijgt de vakantiekoorts. “Luxere accommodaties gaan heel hard. Mensen geven meer uit, omdat ze niet gaan uiteten. Dan mag het verblijf meer kosten”, zegt Marthijn Tabak van Center Parcs Kempervennen in Westerhoven.

Tabak verwacht dat een groot deel van de bijna 750 huisjes is volgeboekt met Pasen. “We zien wel dat mensen echt last minute boeken. Normaal zit je al vijf maanden van tevoren vol.”

"Langer met corona geopend dan zonder."

Het gloednieuwe Landal Kaatsheuvel opende rond de kerst de laatste huisjes. "We zijn nu langer met coronabeperkingen open dan zonder", weet manager Paul Reizevoort. Toch gaan de zaken goed. Ook daar zien ze het effect van de uitgelekte reismaatregel. "We merken bij de receptie echt meer vraag dan vorige week. Je moet er snel bij zijn."

Ondanks dat het binnenzwembad door coronaregels dicht is, hoeven gasten volgens Reizevoort weinig te missen. "Je kunt van de prachtige natuur genieten door te fietsen of te wandelen." Bij veel restaurants in de buurt kun je afhalen. "Volop genieten van het Brabantse leven dus. Het is prachtig hier."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.