Voor de 8e keer kanker ontdekt bij Thijs Kroezen, maar hij blijft positief

26 maart 2021 om 12:53 • Aangepast 26 maart 2021 om 17:16
nl
Het zit Thijs Kroezen niet mee. Al zeven keer werd bij de Bredanaar kanker geconstateerd en moest hij geopereerd worden. Keer op keer knokte hij terug. Maar nu is er weer kanker bij hem geconstateerd, meldt hij op Instagram. Toch blijft Thijs positief. "Het leven is te mooi om te gaan zitten sippen."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Dit keer zijn de uitzaaiingen ontdekt in zijn longen. "Weer even een dikke dreun", reageert de Bredanaar. "Eentje rechts en eentje links. Allebei ongeveer vijf millimeter groot." Maar volgens hem zijn de dokters er vroeg bij en zijn de uitzaaiingen goed te behandelen.

Bestralen
"Dit keer is er gekozen voor bestralen", laat Thijs weten. Binnenkort vertrekt hij naar het VU Medisch Centrum in Amsterdam waar een behandelplan wordt opgesteld. "Ik heb al kort kennisgemaakt met de arts en ik heb er veel vertrouwen in."

Thijs liet in augustus na zijn zevende behandeling tegen kanker - toen de uitzaaiingen zich in zijn buik bevonden - al weten dat het hem 'zou verbazen als uitzaaiingen daarna zouden wegblijven. "Al hoop je daar natuurlijk wel op.”

Het hoofd omhoog
In 2008 werd bij Thijs voor het eerst kanker geconstateerd. Toen ging het om botkanker, in zijn linkerarm. Zijn hele arm werd toen geamputeerd. In 2011, 2013, 2014 en 2015 had hij uitzaaiingen in zijn longen. In 2017 werd een uitzaaiing bij zijn alvleesklier ontdekt en in de zomer van 2019 volgde een uitzaaiing in zijn buik.

Maar met zijn doorzettingsvermogen ging hij keer op keer de strijd aan, met het hoofd omhoog. Veel mensen noemen Thijs een held, maar zelf ziet hij dit anders. “Ik zie kanker niet als een strijd met winnaars en verliezers. Het overkomt je.”

Ondanks de nieuwe tik, weigert hij dan ook bij de pakken neer te zitten. "Het leven is te mooi om te gaan zitten sippen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!