Video

Lentekriebels bij de koeien van boer Teun: 'Ze sprinten naar de wei'

28 maart 2021 om 18:02 • Aangepast 29 maart 2021 om 11:16
nl
Normaal maakt hij er een publieksevenementje van, maar voor de tweede keer op rij kan dat niet doorgaan. Boer Teun van den Boom liet zondag zijn koeien voor het eerst na de winter weer in de wei. Dit keer staat er alleen maar wat familie te kijken. Vóór de coronacrisis kwamen er honderden mensen op af.
Profielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

De koeien hebben nog helemaal niks in de gaten totdat Teun de deur open zet. Ook al blijft het hek nog dicht, de koeien worden onrustig. Ze hebben door dat er iets aan de hand is.

“Het is jammer dat het voor de tweede keer niet met publiek kan”, zegt Teun. “We doen dit eigenlijk ieder jaar voor de klanten van onze boerderijwinkel. Maar ja: dat gaat nu niet.”

"Als deze dames blij zijn, is de boer ook blij"

In de winter blijven de koeien op stal. In de zomermaanden lopen ze overdag een aantal uren in de wei. Gelukkig geldt de anderhalvemeterregel niet voor koeien. Ze staan te dringen voor het hek en als dat opengaat, sprinten ze naar buiten in de richting van de wei. Ruim 100 koeien komen huppelend en springend voorbij.

“Het is niet dat ze een hekel aan de stal hebben, maar de wei is nog leuker. Dat vergeten de koeien in de winter niet.“ Je ziet de jonge boer genieten van het spektakel. Teun is 23 en werkt samen met zijn ouders en jongere broer Giel op het bedrijf. “Het is geweldig om met koeien te werken. Ze hebben allemaal een eigen karakter. En ze zo blij te zien, is mooi. Als deze dames blij zijn, is de boer ook blij”, lacht Teun.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.