Honderden NAC-fans onthalen spelers met vuurwerk en fakkels

28 maart 2021 om 19:48 • Aangepast 5 april 2021 om 14:55
nl
Ongeveer 500 fans van NAC Breda zijn zondagmiddag naar het stadion gekomen om de spelers aan te moedigen voor de topper tegen De Graafschap.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De spelersbus kwam rond halfzeven 's avonds aan, begeleid door ronkende motoren. Met luid gejuich werden de spelers onthaald, terwijl de fans rode fakkels en fakkels met gele rook aanstaken. Door de rook was de bus even niet goed te zien. Hoewel de coronaregels niet goed door iedereen werden nageleefd, zijn er voor zover bekend geen boetes uitgedeeld.

Ook de spelersbus van De Graafschap kreeg een warm onthaal van de Bredase fans.

De spelersbus werd door 500 fans onthaald. Foto: Omroep Brabant.
De spelersbus werd door 500 fans onthaald. Foto: Omroep Brabant.

De wedstrijd begon om acht uur, toen staken fans vuurwerk af dat ook in de wijk eromheen goed te horen was. Na twee minuten kwam NAC al op voorsprong.

Topper
De wedstrijd wordt als een topper gezien. NAC staat vierde in de Keuken Kampioen Divisie en heeft vijf punten minder dan De Graafschap. Beide ploegen kunnen nog promoveren. Bij winst wordt het gat met De Graafschap verkleind naar twee punten.

Corona-uitbraak
NAC en De Graafschap maakten eerder dit seizoen ruzie toen een duel tussen beide ploegen verplaatst moest worden na een corona-uitbraak bij NAC. Volgens de trainer van De Graafschap, Mike Snoei, had NAC te weinig gedaan om het virus tegen te gaan. NAC vond die uitspraak ongepast.

Eerder deze maand werd olie op het vuur gegooid toen bekend werd dat speler Ralf Seuntjens na het seizoen de overstap maakt van Doetinchem naar Breda. Seuntjes staat zondagavond in de basis van De Graafschap. Bij een overwinning trakteert hij zijn medespelers op taart, beloofde hij eerder.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!