16-jarige kunstrijdster Lindsay van Zundert mag naar de Olympische Spelen - Omroep Brabant

16-jarige kunstrijdster Lindsay van Zundert mag naar de Olympische Spelen

30 maart om 16:34 • Aangepast 8 april om 14:24
Foto: Piet van Es
Foto: Piet van Es
Lindsay van Zundert uit Etten-Leur noemt het geweldig nieuws dat ze volgend jaar naar de Olympische Spelen in Peking mag. Het is voor het eerst in 45 jaar dat er een Nederlandse kunstschaatser naar de spelen mag. Volgens de schaatsbond KNSB heeft de 16-jarige met haar prestatie op het WK een olympisch ticket voor Nederland verdiend.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Lindsay van Zundert hoorde het nieuws van haar Olympische ticket ook pas in de loop van dinsdagmiddag. "Ik ben echt heel blij, fantastisch!"

Het schaatstalent uit Etten-Leur eindigde op het WK knap op de zestiende plek. In de finale liet ze vrijdagavond met een uitstekende vrije kür acht concurrenten achter zich en mag nu dus haar kunsten vertonen op de Olympische Spelen.

"Ik heb er zo hard voor gewerkt en ik heb zoveel gegeven, het geeft zo'n fijn gevoel dat ik dit heb bereikt," zegt een trotse Lindsay van Zundert, "ik heb nu al veel zin om naar Peking te gaan."

In theorie zou het ticket van Lindsay van Zundert nog door en andere schaatsster overgenomen kunnen worden. Die zou dan de score van 186 moeten overtreffen. Het afgelopen seizoen stond Lindsay van Zundert eenzaam aan de Nederlandse top dus de kans daarop is nihil.

Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB is trots op de WK-prestatie van Van Zundert: “Lindsay is zonder twijfel dé openbaring van het jaar in het kunstrijden.”

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...