Man wurgt vrouw met sjaal in vakantiehuisje in Mierlo: 20 jaar celstraf

31 maart 2021 om 14:17 • Aangepast 1 april 2021 om 14:10
nl
Een 39-jarige man is veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor de moord op een vrouw in een vakantiehuisje in Mierlo. Hij heeft de vrouw gewurgd met een sjaal. De rechtbank in Den Bosch spreekt van een ‘weerzinwekkende’ en ‘mensonterende’ daad.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het lichaam van de vrouw werd februari vorig jaar ontdekt in een chalet op het vakantiepark. Ze lag bijna geheel naakt op een matras in het huisje, met een sjaal om haar nek gewikkeld met een plastic vuilniszak erin geklemd. Ook had ze een kapot T-shirt om haar pols. Ze bleek te zijn gewurgd.

De man geeft toe dat hij bij de vrouw in het huisje was, maar claimt dat ze zelfmoord pleegde toen hij toevallig cocaïne aan het halen was bij zijn dealer bij de ingang van het vakantiepark. De rechtbank gelooft daar niets van.

Wurgseks en necrofilie
Er zijn DNA-sporen van de man gevonden op zowel de sjaal als de vuilniszak. Ook heeft de verdachte op de bewuste avond op internet gezocht naar 'hoe maak je iemand dood' en 'wegkomen met moord'. Ook geeft hij toe dat hij al vijftien jaar interesse heeft in necrofilie. Daarvan heeft hij ook filmpjes bekeken online, waarbij iemand wordt gewurgd of de nek wordt gebroken om vervolgens seks met het lichaam te hebben.

Dat gecombineerd met de manier waarop het slachtoffer werd gevonden, is volgens de rechtbank genoeg bewijs dat de man zijn fantasieën over wurgseks of necrofilie nu in de praktijk heeft gebracht en daar al uren of dagen van tevoren het plan voor had opgevat. Daarom is er volgens de rechtbank sprake van moord.

Foto's van familie
De man liet het er daarna op lijken dat de vrouw zelfmoord had gepleegd, onder meer door foto’s van familieleden op haar lichaam te leggen. Dat neemt de rechtbank hem kwalijk. De vrouw had psychische problemen en daar heeft de man misbruik van gemaakt, zegt de rechtbank. Die houdt er rekening mee dat de man de moord alleen heeft gepleegd om zijn eigen behoeften te bevredigen.

Daarom heeft de rechtbank besloten tot een gevangenisstraf van twintig jaar. Daarnaast moet de man een schadevergoeding van ruim 54.000 euro betalen aan de moeder, dochter en zoon van het slachtoffer.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.