Video

IJsje, chillen in de zon, een frisse duik: zo viert Brabant de lente

31 maart 2021 om 15:17 • Aangepast 1 april 2021 om 12:28
nl
Een ongekende lentedag is het, met enorm hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Ruim 23 graden tikt het kwik aan en dat is voor veel mensen reden om buiten lekker van het weer te genieten.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Bij het Engelermeer in Den Bosch waagden sommigen zich zelfs al aan een frisse duik. "De kinderen hebben een studiedag vandaag, daar hebben we echt geluk mee", zegt een moeder. "Op het strandje kunnen ze zich goed vermaken. Ik heb er weinig omkijken naar, dat is wel zo prettig."

"Het is echt uitzonderlijk weer", zegt een stel uit Zwolle dat momenteel in Vlijmen vakantie viert. "Toeren met de vouwfiets, croissantjes mee, het kan niet beter. Het is echt genieten hier."

"Die paar dagen dat het mooi weer is, moeten we het ervan nemen."

"Dit is eigenlijk een soort achtertuin voor mij, ik woon hier vlakbij", zegt een vrouw die van de zon geniet bij het water. "Die paar dagen dat het mooi weer is, moeten we het ervan nemen. Heerlijk, het lijkt wel juli. Van mij mag het elke dag zo zijn. Maar morgen is het waarschijnlijk alweer voorbij."

"Dit is de eerste keer dit jaar dat ik lekker in het zonnetje zit en het bevalt me wel", zegt een jongen die in Vlijmen woont. Een duik in het strandbad zit er nog niet in. "Nee, dat lijkt me echt te koud, dat gaan we nog niet proberen."

"Zalig dit, van mij mag het zo het hele jaar blijven."

Bij ijssalon Matteuci in Veghel staan ze in de rij voor een hoorntje met een bolletje of drie of een goedgevuld bekertje. Hazelnoot, watermeloen, citroen, pistache, er is genoeg te kiezen. "Ik ga denk ik voor stracciatella en karamel", zegt een dame die staat te wachten. "Zalig dit, van mij mag het zo het hele jaar blijven!"

IJsje in de lentezon. (Foto: René van Hoof)
IJsje in de lentezon. (Foto: René van Hoof)

Nooit eerder was het op 31 maart in Brabant zo warm als vandaag. Rond twee uur gingen op verschillende plekken in onze provincie de records aan diggelen.

LEES OOK:

Foto: Ben Saanen
Foto: Ben Saanen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!