Songfestival met publiek, John is erbij en Mariëtte wil ook

1 april 2021 om 09:37 • Aangepast 1 april 2021 om 10:41
nl
Het Eurovisiesongfestival wordt een corona-testevenement mét publiek. Er mogen maximaal 3500 mensen als publiek komen naar de repetities, halve finales en finale. Superfan John uit Tilburg mag als vrijwilliger naar binnen en Mariëtte uit Kaatsheuvel heeft haar vingers nog gekruist.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

“Al van kleins af aan ben ik punten aan het meetellen”, vertelt Mariëtte in het ochtendprogramma WAKKER! bij Omroep Brabant. “Ik heb nog geen songfestival overgeslagen. Dan wil je dat gewoon een keer meemaken!”

"Ik hoop dat we gewoon nieuwe kans hebben op een paar kaartjes."

Vorig jaar deed ze ook al een poging om kaartjes te bemachtigen, maar dat toen viste ze achter het net. Uiteindelijk werd die editie afgelast om het coronavirus. Dus Mariëtte hoopt op een nieuwe ronde met nieuwe kansen. “Het is nog niet duidelijk hoe de kaartjes verdeeld gaan worden”, weet ze. “Ik hoop dat we gewoon weer een nieuwe kans hebben op een paar kaartjes.”

John uit Tilburg weet al zeker dat hij erbij is in Ahoy. Niet als bezoeker, maar als vrijwilliger. Voor de editie van vorig jaar stond hij al op de lijst. “Maar toen kwam corona tussendoor. Nu hebben we gehoord dat je in principe in dezelfde functie vrijwilliger kunt zijn als vorig jaar.” Voor John betekent dat dat hij zich bezig gaat houden met personeelszaken. “Het aansturen van vrijwilligers, ze voorzien van informatie, uitdelen van kledingpakketten, dat soort dingen.”

Of hij ook een show kan gaan zien, is nog maar de vraag. “Vorig jaar zouden we een show mogen bijwonen, met een introducee, maar dat moet nu nog worden bekeken. Áls het kan, dan is het in ieder geval zonder introducee.”

"Je maakt het evenement mee vanuit een andere kant."

Maar ook zonder show te zien is John al blij met zijn plekje in de organisatie. “Je maakt het hele evenement mee vanuit de andere kant. Er zijn al zóveel mensen die proberen een kaartje te bemachtigen. En ik ben er toch gewoon bij betrokken op locatie!”

Het Eurovisiesongfestival vindt plaats van 18 tot 22 mei in Ahoy Rotterdam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!