'Petrus' op de fiets richting Passion, want waarom niet?

1 april 2021 om 12:07 • Aangepast 1 april 2021 om 13:25
nl
Tilburger Leo Alkemade speelt donderdagavond een van de hoofdrollen in het televisiespektakel The Passion. Hij stapte daarom 's ochtends vroeg vanuit Tilburg op de fiets richting Roermond. "Waarom niet, joh?"
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Hij moet natuurlijk superfit zijn donderdagavond voor het populaire live-evenement, maar vond het desondanks een prima plan om van tevoren zo'n 140 kilometer te fietsen richting Roermond. "Ik hou van fietsen, het is hartstikke lekker weer en waarom niet joh. Ik vind het lekker, ben in het donker vertrokken. Heb allemaal beesten gezien. Konijnen en... vliegen", grapt hij in radioprogramma Wakker!

"Ik ga ook weer met de fiets terug."

Omroep Brabant sprak hem rond halftien, toen moest hij nog een uurtje fietsen. Geen probleem, hij is toch al helemaal klaar voor de bijzondere avond. "Ik heb mijn huiswerk gedaan en mijn rol bestudeerd. Nu even met mijn benen omhoog en straks een warme douche. En dan is het Petrus."

Hoewel tv-spektakel The Passion donderdagavond wordt uitgezonden vanuit Roermond, heeft het toch een behoorlijk Brabants tintje. Naast de Tilburgse Petrus, wordt de hoofdrol van Jezus vertolkt door stadsgenoot Freek Bartels.

"De overnachting zat bij de prijs inbegrepen."

Om halftwaalf is de generale repetitie, daarna is het tijd voor een goede maaltijd en ontspanning. Hij gaat ook weer met de fiets terug naar Tilburg, maar wel pas vrijdag. "De overnachting zat bij de prijs inbegrepen."

The Passion is donderdagavond te zien om 20.35 bij KRO-NCRV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.