Tilburgse Nandi van Beurden wint hoofdrol in musical The Sound of Music

4 april 2021 om 21:55 • Aangepast 6 april 2021 om 10:16
nl
Musicalster Nandi van Beurden uit Tilburg heeft zondagavond de tv-show Op zoek naar Maria gewonnen. Zij krijgt komend seizoen de hoofdrol in de musical The Sound of Music.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

In de finale streed ze met Natascha Molly en Tessa Sunniva van Tol om de winst. Tessa viel als eerste af, waarna Nandi de eindstrijd van Natascha won.

Het programma begon zeven weken geleden met tien kandidaten, Nandi was vanaf het begin favoriet, maar kon dat eigenlijk nauwelijks geloven. “Ik scheet zeven kleuren. Dat je van zo’n showtrap af moet. Oh hemeltjelief, da’s niet goed voor je hart, hoor”, zei ze kort na de eerste aflevering.

Muziek kreeg Nandi van thuis uit met de paplepel ingegoten. Haar moeder Simonne kreeg les van de beroemde zangleraar Edward Hoepelman en ze speelde Maria in ‘Jesus Christ Superstar’. Nandi ging in Tilburg naar de musicalopleiding van Fontys, om daar net als haar moeder de kneepjes van het vak te leren van Hoepelman.

Vervangster
The Sound of Music kwam al snel op haar pad. Al toen ze moest afstuderen, werd Nandi gevraagd als vervangster voor Anouk Maas voor de hoofdrol. Zo heeft ze dus zes jaar geleden al een paar keer Maria gespeeld.

Nandi kreeg keer op keer lovende commentaren van de jury. Ze prezen haar professionaliteit en haar vermogen zich voor de camera zo kwetsbaar op te stellen. TV-kijkers stemden op hun favoriet en Nandi kwam geen enkele keer in de gevarenzone.

Volledige overgave
In de finale zong Nandi 'All that matters' uit de musical Finding Neverland. Jurylid Pia Douwes prees haar volledige overgave en natuurlijke eigen kracht. Ook gaf ze volgens Douwes een prachtige interpretatie aan het lied 'Ergens in de Sterren' uit Aïda, dat ze samen zong met William Spaaij.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.