Onthutsend zwak RKC gaat kansloos onderuit in Emmen

4 april om 18:36 • Aangepast 6 april om 10:13
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Kostas Lamprou en Vurnon Anita kunnen een tegengoal niet voorkomen (Foto: OrangePictures)
1/2 Tahiri vond de nederlaag in Emmen een schande
RKC is zondagmiddag kansloos onderuit gegaan tegen FC Emmen. De Waalwijkse formatie werd vooral in de eerste helft overklast door de nummer zeventien van de Eredivisie. In de eerste helft was de wedstrijd al gespeeld. Na een half uur stond het al 3-0. In de slotseconde bracht Cyril Ngonge de eindstand op 3-1. Wat viel er op aan De Oude Meerdijk in Emmen?
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

1. Uitzwaaien supporters
RKC wist op voorhand dat concurrenten Willem II en VVV hadden verloren en dat het dus bij winst een reuze stap kon zetten richting handhaving. Dat wisten ook de supporters en dus werden de spelers bij het stadion uitgezwaaid.

Een spandoek met de tekst 'leeuwen vechten samen' en een hoop fakkels gaven de fans de spelers een extra steuntje in de rug.

Wachten op privacy instellingen...

2. Onthutsend zwak RKC
De boodschap van de aanhang leek duidelijk, maar overgekomen op de spelers was die duidelijk niet. Want op het veld liet RKC amper vechtlust zien en werd het in de eerste helft overklast door de Emmenaren. De thuisploeg kreeg kans op kans en kwam dan ook na tien minuten verdiend op voorsprong via Nick Bakker.

De goal was voor Emmen geen reden om gas terug te nemen. Want een ruime vijf minuten later lag de tweede goal er al in. RKC gaf niet thuis en kon niks tegenover de strijdlust van Emmen zetten. Pas na de 2-0 ging de uitploeg proberen te voetballen, maar ze het geen grote kansen.

Emmen bleef de gevaarlijkste ploeg. Na een half uur spelen deden de Drentenaren nog een duit in het zakje. Vurnon Anita trok, op zijn verjaardag, in het zestienmetergebied aan de noodrem en haalde Emmen-middenvelder Sergio Pena onderuit. De penalty die volgde werd in eerste instantie nog gekeerd door Kostas Lamprou maar in de rebound had de doelman geen antwoord meer. Na een half uur stond het 3-0.

Een scenario waar niemand rekening mee hield in Waalwijk. Zeker niet de supporters die met alle goede bedoelingen op eerste paasdag naar het stadion waren gekomen.

Ondanks de sfeeractie vanmorgen van de supporters gaven de spelers op het veld niet thuis. Aanvoerder Anas Tahiri zegt sorry tegen de fans:

Wachten op privacy instellingen...

3. Afgetroefd op strijdlust
Henrico Drost zei het eerder deze week al, RKC kan geen vechtvoetbal spelen. Ook dat bleek zondagmiddag in Emmen. De thuisploeg was overal een fractie eerder en gooide vol de beuk erin. RKC heeft veelal sierlijke voetballers. Ola John, Anas Tahiri en Anita zijn geen spelers die de beuk erin kunnen gooien. Deze voetballers gedijen beter bij verzorgd voetbal.

Dat verzorgde voetbal ontbrak. Emmen zette RKC goed vast waardoor de centrale verdedigers de bal niet kwijt konden. De club uit Drenthe dwong de equipe van trainer Fred Grim tot het maken van een fout. Een fout die Melle Meulensteen maakte bij de 2-0. De verdediger had geen afspeelmogelijkheden op het middenveld en gaf de bal cadeau aan Emmen. Luka Adzic kon vrij doorlopen naar Lamprou en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen. De treffer was typisch te noemen voor het vertoonde spel van de Waalwijkers.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...