Omroep Brabant gaat nauw samenwerken met lokale omroepen

6 april 2021 om 10:40 • Aangepast 7 april 2021 om 10:31
nl
Omroep Brabant is een intensieve samenwerking gestart met een aantal lokale omroepen in de provincie. Er zijn redacteuren van Omroep Brabant bij lokale omroepen neergezet, om het nieuws uit die regio’s beter te verslaan.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

“Zo krijgen we een nog fijnmaziger nieuwsnetwerk in onze provincie”, zegt directeur Henk Lemckert van Omroep Brabant. “Meer aandacht voor het kleinere nieuws uit gebieden waar we nu te weinig komen.”

Bij de omroep ZuidWestTV, dat Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht als werkgebied heeft en om Studio040 dat zich op Eindhoven en Geldrop-Mierlo richt, zijn inmiddels redacteuren van Omroep Brabant geplaatst. “Hierdoor versterkt Omroep Brabant de positie van de samenwerkende lokale omroepen, maar krijgt de regionale omroep ook veel nieuws terug”, legt Lemckert uit.

Samenwerking verder uitgebreid
Binnenkort wordt de samenwerking met lokale omroepen nog verder uitgebreid. Per 1 mei worden nog eens vijf journalisten bij verschillende lokale omroepen in Brabant neergezet, die worden betaald door de NOS.

Door de samenwerking tussen de NOS, Omroep Brabant en lokale omroepen wordt de lokale journalistiek verder versterkt, zegt Lemckert. “We werken op basis van gelijkheid en grote openheid met elkaar samen en wisselen ons nieuws uit. Alleen dan kun je elkaar echt versterken.”

Omroep Brabant werkt al langere tijd nauw samen met een groot aantal lokale omroepen. Zo werken regioverslaggevers vanuit lokale omroepen, en is al twee jaar een senior-redacteur bij Omroep Meierijstad gedetacheerd. Met deze nieuwe stap hoopt de omroep dit netwerk langzaam verder uit te breiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.