Meerderheid van de Brabanders wil zich niet laten testen voor een evenement

7 april 2021 om 18:52 • Aangepast 8 april 2021 om 07:17
nl
Meer dan zestig procent van de Brabanders is niet van plan om zich preventief laten testen om zo toegang te krijgen tot de Efteling, een museum of een concert. Dat blijkt uit een poll van Omroep Brabant, waarop meer dan vierduizend mensen hebben gereageerd.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Ongeveer veertig procent van de Brabanders heeft geen probleem met een test voor een evenement. De meerderheid is het echter niet van plan, blijkt uit reacties op sociale media.

"Ik werk niet mee aan deze onzin."

Op Facebook en Instagram regent het kritiek op het plan. Veel mensen noemen het ‘onzin’ en wachten liever tot alles weer ‘normaal’ is. Anderen zien er het positieve van in. Zo zegt Willem op Instagram: “Het is geen alles-of-nietsverhaal. Deze test helpt bedrijven en mensen om toch iets mogelijk te maken.”

Anderen zijn een stuk stelliger. Zo zegt Mariska op Facebook: “Ik laat me niet testen om ergens binnen te mogen. Hoeveel mensen sterven er daadwerkelijk aan COVID-19? Het wordt tijd dat het leven weer normaal wordt!” Karin zegt: “Ik werk niet mee aan deze onzin.”

Marina sluit zich daarbij aan: "Nog niet misschien, echt triest en te gek voor woorden dat je je zogenaamd moet 'bewijzen' dat je niet ziek bent om ergens heen te gaan."

Een minderheid is juist heel blij met het plan. Zo zegt René: “Mij mogen ze een wattenstaafje in mijn neus tot aan mijn adamsappel duwen, als dat inhoudt dat ik weer gewoon naar een kroeg of feest kan. Ik ben dit kotsbeu.”

"Heb al veel te lang binnen gezeten."

Anderen zitten er een beetje tussenin. Zo zegt Valerie: “Ik kan heel hard ‘nee’ roepen, maar als dit de toekomst is, dan ga ik er op een gegeven moment wel in mee. Dat testen vind ik zelf weinig voorstellen.”

Ook Ilse sluit zich daarbij aan: “Ik ben er zeker geen voorstander van, maar als er straks weer evenementen zijn waar ik echt naar toe wil, laat ik me zeker testen. Ik heb al veel te lang binnen gezeten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.