Aso dumpt zeven zakken afval… maar laat ook zijn adres achter

10 april 2021 om 18:39 • Aangepast 11 april 2021 om 06:40
nl
Iemand die de weg naar een container niet kon vinden, heeft onlangs zeven grote zakken vol afval gedumpt aan de rand van natuurgebied de Kampina in Oisterwijk. Maar diegene kan een fikse boete verwachten, want tussen het afval lag ook een pakketje met daarop zijn adres.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Boswachter Luc Roosen deed de vondst afgelopen week. “Dumpingen gebeuren wel vaker natuurlijk, maar het gaat nu om normaal huisafval. Het zijn volle vuilniszakken die gewoon in de kliko hadden gemoeten.”

Naast het feit dat afval dumpen natuurlijk verboden is, waren de zakken ook nog op een heel vervelende plek gedumpt. “Alles lag aan de rand van een beek. Dieren kunnen aan het afval gaan trekken en het kan in het water terechtkomen. Een gevaarlijke plek dus”, legt hij uit.

Dankzij het pakketje, kan de dumper een boete verwachten (foto: @bosw8erLuc).
Dankzij het pakketje, kan de dumper een boete verwachten (foto: @bosw8erLuc).

400 euro boete
De boswachter heeft het afval in zijn eentje opgeruimd, maar toch is de dumper er nog niet vanaf. Tussen de lege verpakkingen en de aardappelschillen lag namelijk ook een postpakketje met daarop het adres van de dumper. “Diegene kan een behoorlijke boete tegemoet zien, van minimaal vierhonderd euro.”

Een week eerder deed een andere dumper precies hetzelfde. Boa’s vonden zondag een flinke berg afval aan de Sebretsedijk in Moergestel. Tuinstoelen, kinderspeelgoed en vuilniszakken lagen verspreid over een wandelpad in het natuurgebied. Maar de dumper had zijn adres én telefoonnummer achtergelaten en moet nu een boete en de opruimkosten betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.