Paul Depla blij met 538 Oranjedag in Breda, maar leeft ook mee met horeca

13 april 2021 om 21:46 • Aangepast 18 april 2021 om 16:05
nl
Burgemeester Paul Depla heeft een dubbel gevoel bij de bekendmaking dat op zaterdag 24 april de 538 Oranjedag als testevenement wordt gehouden op het Chasséveld in zijn stad. Daarbij zijn 10.000 toeschouwers welkom. Depla is blij dat zijn gemeente kan meewerken aan een Fieldlab, maar hij heeft er moeite mee dat er voor de horeca nog geen licht aan het eind van de tunnel is.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Depla kan begrip opbrengen voor mensen die op Twitter kritiek hebben op het evenement, terwijl elders in de stad in het Amphia Ziekenhuis coronapatiënten op de intensive care liggen. Depla vindt het logisch dat hierover vragen worden gesteld.

Hij wijst erop dat het muziekfeest deel uitmaakt van de Fieldlab-testactiviteiten die worden uitgevoerd in opdracht van het kabinet. “Om te kijken hoe we veilig wetenschappelijk begeleide evenementen kunnen organiseren."

'Hard gelag'
Een week geleden leek het er nog op dat binnenkort meer mogelijk zou zijn voor horeca, sport en andere branches. Het kabinet besliste anders, zo werd eerder dinsdagavond duidelijk tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge.

Op dezelfde avond werd naar buiten gebracht dat eind volgende week tienduizend mensen feest kunnen gaan vieren op het Chasséveld in Breda. Ze moeten zich weliswaar houden aan afspraken die aan zo’n Fieldlab-evenement zijn verbonden, maar voor de horeca in Breda, die zich al tijden sterk maakt voor een verantwoorde opening, moet het een hard gelag zijn. Depla leeft met hen mee. “Ik had graag gezien dat voor ondernemers in de horeca nu al meer ruimte zou komen en dat de terrassen open konden, maar dat zit er niet in."

Snollebollekes en Krezip
Toch is hij ook trots op het feit dat Breda gastheer mag zijn voor het muziekspektakel met optredens van onder anderen Snollebollekes, Krezip, Armin van Buuren, DI-RECT, Maan en Racoon.

De vergunning voor het 538-festijn is overigens nog niet verstrekt, zo meldt de Bredase burgemeester: “We zijn hierover met elkaar in gesprek.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.