Strandbad Enode in Nuenen gaat nog niet op 1 mei open

15 april 2021 om 11:56 • Aangepast 15 april 2021 om 13:20
nl
Strandbad Enode in Nuenen gaat voorlopig niet open. Ook na 1 mei kunnen zwemmers daar niet op rekenen. Er is nog geen exploitant gevonden voor het strandbad en ook de huidige coronamaatregelen spelen een rol.
Profielfoto van Jade Smith
Geschreven door
Jade Smith

Wethouder Joep Pernot gaf dit woensdagavond aan in de commissievergadering, nadat verschillende politieke partijen zoals D66, PvdA en De Combinatie hier vragen over stelden. Afgelopen weekend werd bekend dat Laco, exploitant in sport- en vrijetijdsaccommodatie, na 25 jaar geen uitbater meer is van Strandbad Enode.

Het strandbad wordt volgens de wethouder 'op korte termijn' geopend, maar zeker niet aan het begin van het seizoen dat normaal gesproken 1 mei begint.

Andere ingang voor bezoekers

Op dit moment loopt de ingang van Strand Enode over het terrein van Laco dat eigenaar is van het horecagedeelte. Wethouder Pernot ziet mogelijkheden voor een nieuwe ingang of om afspraken met Laco te maken over het recht van overpad.

Het horecaterrein blijft in bezit van Laco. Een nieuwe exploitant mag in de toekomst ook horeca uitbaten. “Ik kan voorstellen dat deze exploitant dan afspraken maakt met Laco. Wij staan daar als gemeente buiten”, zegt wethouder Pernot.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.