FC Den Bosch scoort zes keer, FC Eindhoven wint zonder Brandts

16 april 2021 om 22:04 • Aangepast 26 april 2021 om 15:58
FC Den Bosch en FC Eindhoven boekten een opvallende zege in hun 34e wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. De Bossche ploeg won met 2-6 bij het eveneens laaggeklasseerde FC Dordrecht en FC Eindhoven zegevierde direct na de trainerswissel met 3-0 over Jong Ajax. NAC kwam vrijdagavond niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Roda JC en zag Graafschap en Almere City uitlopen in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie.
Profielfoto van Ron Vorstermans

De Bredase ploeg kwam in Kerkrade driemaal terug van een achterstand. Lewis Fiorini, Mounir El Allouchi en Mario Bilate doelpuntten aan NAC-zijde.

Overige wedstrijden
Bij FC Den Bosch, dat in Dordrecht uithaalde, scoorde Ringo Meerveld in zijn eentje driemaal. Twee van de andere treffers tegen FC Dordrecht kwamen op naam van Jizz Hornkamp. Romano Postema was éénmaal succesvol voor de Bossche hekkensluiter.

Helmond Sport kon het officieuze kampioenschap van SC Cambuur niet voorkomen. De Helmonders verloren in Friesland met 4-1. Door dit resultaat kan Cambuur de eerste of tweede plaats - en daarmee directe promotie - nauwelijks ontgaan. De Helmondse 'eer' werd gered door Jelle Goselink, die in de 25e minuut de score opende.

Rommens redt TOP Oss
TOP Oss leek op een nederlaag af te stevenen in de thuiswedstrijd tegen MVV, maar Philippe Rommens maakte er in de 86e minuut 2-2 van. Mart Remans had de thuisclub in de 27e minuut aan een 1-0 voorsprong geholpen.

FC Eindhoven nam eerder deze week afscheid van Ernie Brandts. De trainer wordt afgelost door oud-ploeggenoot Jan Poortvliet. Hij heeft de touwtjes in handen gekregen, met Pascal Maas en Ivo Rossen. Het trio zag de Eindhovense laagvlieger een overtuigende 3-0 zege boeken op Jong Ajax. Nadat Ajacied Kenneth Taylor al snel een penalty had gemist, wisten Iker Pozo, Maarten Peijnenburg en Jacky Donkor wel het net te vinden.