Grote brand in Achtmaal onder controle, flinke schade aan woonboerderij

17 april 2021 om 15:27 • Aangepast 18 april 2021 om 15:24
nl
Een boerderij aan de Minnelingsebrugstraat in Achtmaal heeft zaterdagmiddag flinke schade opgelopen door een brand. De brandweer werd rond tien voor drie gealarmeerd. Er was niemand in het woongedeelte van het pand toen daar het vuur uitbrak. Om kwart over vier was de brand onder controle.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Er was al snel een dikke zwarte rookpluim te zien, zo meldde de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Het advies was dan ook om uit de rook te blijven.

De huisdieren die bij het ontstaan van de brand binnen waren, zijn op tijd in veiligheid gebracht. Twee schuren zijn, dank zij de 'gunstige' wind, ook gered. Er werden brandweerwagens uit Rijsbergen, Roosendaal, Rucphen, Zundert en het Belgische Wuustwezel.

Tegen kwart over drie werd gemeld dat het om een grote brand ging. Over de oorzaak is nog niets bekend. Voor de bewoners is stichting Salvage ingeschakeld om hen bij te staan.

Ook was er versterking uit België (foto: Tom van der Put/SQ Vision Mediaprodukties).
Ook was er versterking uit België (foto: Tom van der Put/SQ Vision Mediaprodukties).

Het pand staat in het buitengebied en hier is het blussen van een brand volgens de Veiligheidsregio wegens mogelijk watertekort altijd een extra uitdaging. Om die reden was de brandweer met extra waterwagens ter plaatse.

Brand onder controle
Om kwart over vier werd het sein 'brand meester' gegeven. De brandweer is nog wel een tijdje gebleven om na te blussen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!