Judoka Van Dijke pakt Europese titel in klasse tot 70 kilogram

17 april 2021 om 18:14 • Aangepast 21 april 2021 om 15:27
nl
Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther heeft de finale van het EK Judo gewonnen. De 25-jarige judoka versloeg de Française Margaux Pinot.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Van Dijke, die uitkomt in de klasse tot 70 kilogram, verzekerde zich eerder op de dag van een plek in de finale door van de Kroatische Lara Cvjetsko te winnen in de halve eindstrijd. Het is haar tweede Europese titel.

Het EK in Lissabon was het laatste meetmoment in de strijd om een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio. Een directe concurrent voor dat ticket, Kim Polling, plaatste zich ook voor de laatste vier. Ze liet echter vanwege een elleboogblessure verstek gaan voor de strijd om brons.

Olympische Spelen
Nederland mag per gewichtsklasse en geslacht slechts één judoka naar Tokio afvaardigen. Volgende week maakt een speciale selectiecommissie een keuze wie er mag gaan.

"Voor mij is het heel simpel, ik ga naar Tokio", neemt de Heeswijkse judoka alvast een voorschot op die beslissing. "Het is een lang kwalificatietraject geweest. Dat ik zo eindig, laat denk ik zien dat ik de enige juiste keuze ben", aldus de kersverse Europees kampioene.

Achterover leunen
"Volgens mij is het vrij duidelijk en daarom ben ik nu heel relaxt. Het is 'out of my hands'. Ik kan achterover gaan zitten. Europees kampioen worden went nooit. Maar je weet ook dat je hier niet alleen om de Europese titel strijdt."

Over de finale zegt ze: "Ik ging er zelfverzekerd in en zo ben ik er ook uitgekomen. In mijn schreeuw na afloop zat alles. Ik heb in ieder geval gedaan wat ik kon doen. Nu is het aan de bond om te doen wat zij moet doen."

Van Dijke bezet de vijfde plaats op de mondiale ranglijst. Eerder in het toernooi was ze te sterk voor de Turkse Minel Akdeniz en Anka Pogacnik uit Slovenië.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!