Jong PSV in eigen huis onderuit tegen De Graafschap

19 april 2021 om 22:13 • Aangepast 20 april 2021 om 22:02
Jong PSV heeft in eigen huis niet weten te winnen van De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem versloeg Jong PSV met 0-2. De treffers kwamen in de eerste helft op naam van Jordy Tutuarima en Elmo Lieftink.
Profielfoto van Janneke Bosch

Jong PSV wist zich in de eerste helft maar moeilijk raad met De Graafschap. Op een paar kansen na, kon de ploeg van Peter Uneken amper indruk maken.

Na rust kwam Jong PSV gedreven uit de kleedkamer. Er kwamen meer mogelijkheden voor de Eindhovenaren, maar het lukte niet om te scoren. Er vielen geen doelpunten meer en de ruststand bleek ook de eindstand: 0-2.

Minuut stilte
Voor het begin van de wedstrijd op De Herdgang werd 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de overleden PSV-grootheid Willy van der Kuijlen (74). Ook speelden beide ploegen met rouwbanden.

Jong PSV miste tegen De Graafschap zes selectiespelers vanwege een positieve coronatest.

Met de derde zege op rij komt De Graafschap vaster op de tweede plaats, die recht geeft op promotie naar de Eredivisie. De voorsprong op NAC Breda en Almere City FC, de nummers 3 en 4 van de ranglijst, bedraagt nu 6 punten.