Ziekenhuizen vragen personeel af te zien van meivakantie

20 april 2021 om 07:44 • Aangepast 21 april 2021 om 07:38
nl
Verschillende ziekenhuizen vragen het personeel af te zien van vrije dagen in de meivakantie. Met name op de ic's en Covid-afdelingen is de druk zo hoog, dat verlof voor artsen en verpleegkundigen er nauwelijks in zit. Dat meldt de Volkskrant na een rondgang langs onder andere het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.
Profielfoto van Raymond MerkxProfielfoto van ANP
Geschreven door

"Veel ziekenhuizen vragen nu aan personeel of het mogelijk is om de vakantie te verplaatsen", zegt Bart Berden, bestuursvoorzitter van het Elisabeth TweeSteden-Ziekenhuis in Tilburg. "Teamleiders vragen hun mensen of zij het nog even kunnen volhouden, of dat vakantie echt noodzakelijk is."

Personeel wordt nog niet gedwongen af te zien van vakantie. "Dat is echt een draconische maatregel", zegt Berden. "We bekijken van dag tot dag scherp of dat nodig is, maar daar zijn ziekenhuizen ontzettend terughoudend in."

Eerder plannen
Peter de Jager, hoofd van de ic in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, vindt dat politiek en de ziekenhuizen maanden geleden al landelijke plannen hadden moeten maken om de meivakantie goed door te komen.

De krant belde ook met ziekenhuizen in Den Haag, Rotterdam en Sittard. Ook zij herkennen deze problematiek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.