Geen goedkoop bier meer om overlast bij opvang te verminderen

20 april 2021 om 15:15 • Aangepast 21 april 2021 om 14:45
nl
Verschillende maatregelen moeten de overlast rond verslavingskliniek Novadic-Kentron aan de Oranje Nassaulaan in Den Bosch verminderen. Zo heeft Jumbo City het goedkope bier uit de schappen gehaald. De lijst met maatregelen staat in een informatiebrief die leden van de gemeenteraad hebben ontvangen.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Omwonenden van de verslavingskliniek trokken eind vorig jaar aan de bel vanwege de overlast die ze ervaren. Destijds liet buurtbewoner Nol van Drunen weten dat op ramen werd gebonsd, dat drugs werd gebruikt in de portieken en dat daar ook mensen sliepen.

Een van de opvallende maatregelen is dat Jumbo City het goedkope bier uit de schappen heeft gehaald. Bij de Wilhelminabrug komt verder een alcoholverbodsbord. Politie en stadstoezicht zijn inmiddels al begonnen met extra toezicht in de omgeving.

Zinvolle daginvulling
Twintig mensen die structureel overlast veroorzaken, krijgen hulp van 'gemeentelijke regisseurs' om hun dagen op een zinvolle manier in te vullen.

Een ‘gespecialiseerde beveiliger’ wordt van mei tot oktober van dit jaar ingezet om de overlastgevers aan te spreken op hun gedrag. Hij zal ook inzetten op een nuttige daginvulling van deze mensen. Bij eventuele problemen schakelt deze beveiliger politie of handhaving in.

Hangen ontmoedigen
De gemeente wil samen met omwonenden onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om het hangen op de Wilhelminabrug te ontmoedigen. Ook wordt gekeken of in de buurt mogelijkheden zijn om een voor een plek waar mensen terechtkunnen voor een praatje.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.