Boswachter bedreigd nadat jongens picknicktafel vernielen

20 april 2021 om 21:58 • Aangepast 21 april 2021 om 11:32
nl
Hij staat er haast nog van te shaken. Boswachter Erik de Jonge sprak een groep jongens aan die een picknicktafel vernielde op de Kraaijenberg in Bergen op Zoom en werd daarna bedreigd. Inmiddels weet de politie wie de meeste jongens zijn.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het was eigenlijk een vrij rustige middag, vertelt De Jonge aan de telefoon. “Ik zat buiten op een bankje de administratie te doen.” Tot hij plots een enorm lawaai hoorde. “Ik hoorde grote klappen, gekraak en geschreeuw”, herinnert hij zich.

"We hadden die tafel zelf gebouwd."

De picknickbank was doelwit geworden van de jongeren. “Dat is een grote ronde tafel, we hebben hem zelf gebouwd”, vertelt De Jonge. “Er lagen al een aantal planken af. Ze stonden erop te stampen en te schreeuwen.” Zonder na te denken ging de boswachter eropaf. “Ik rende erheen, riep of ze helemaal gek geworden waren.”

Daar schrokken de jongens even van. Sommigen gingen er meteen vandoor. Het was een groep van acht of negen jongens, schat boswachter De Jonge, tussen de 16 en 20 jaar oud. Hij probeerde de jongens aan de praat te houden tot de politie er was. Maar steeds meer jongens probeerden ertussenuit te knijpen. De boswachter maakte nog gauw een foto van een kenteken van een scooter.

"Ik kreeg de ene na de andere doodsbedreiging."

Dat beviel de jongens niet. “Ze stopten en begonnen te schelden en te tieren”, vertelt hij. “Ik kreeg de ene na de andere doodsbedreiging. Ze zeiden dat ze hier alles in de fik gingen steken en alles zouden vernielen.” De boswachter schrok er behoorlijk van.

In de hoop getuigen te vinden, zette de boswachter zijn verhaal op Twitter. Daar meldden zich een aantal getuigen bij hem. “De politie neemt het hoog op”, vertelt De Jonge. “Het is ook redelijk absurd. Ik ben blij dat ik mijn hond bij me had.”

Foto: Erik de Jonge
Foto: Erik de Jonge

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.