Video

Het Dafje van Willem-Alexander en andere hoogtepunten van Koningsdag

21 april 2021 om 08:54 • Aangepast 3 mei 2021 om 14:07
nl
Koning Willem-Alexander, Máxima en hun drie dochters staat dinsdag een bijzondere Koningsdag te wachten. Zo zitten de drie prinsesjes in een talkshow, is er een snelcursus tompouce eten en komt het gezin aan in een stoet van bijzondere auto's. Dat blijkt uit het programma dat voor een deel is bekendgemaakt.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Koningsdag vindt plaats op de High Tech Campus in Eindhoven en is vanwege corona grotendeels online. Het gezin zit het grootste gedeelte van de dag in een studio, waar een show voor hen wordt gehouden.

Karavaan
Het koninklijk gezin komt om elf uur aan op de campus in een karavaan van allerlei bijzondere auto's. De koning rijdt voorop in een DAF, die cadeau werd gedaan aan hem bij zijn geboorte in 1967. Naast de oude DAF rijdt ook de nieuwste zonneauto van startup Lightyear mee, waarin koningin Máxima zit.

De show heeft een zogenoemde Orange Room. De backstageruimte van Koningsdag. Daar praten de drie prinsessen mee in een talkshow over jongeren.

Tompouces en mode
Onze eigen patissier Robèrt van Beckhoven mag natuurlijk niet missen in het programma. Hij geeft een snelcursus tompouces eten. Ook modeontwerper Addy van den Krommenacker is aanwezig, hij geeft zijn mening over de kledingkeuzes van het koninklijke gezin.

Koningsdag is geen Koningsdag zonder muziek. Daarom laten grote artiesten van zich horen. Van elf uur 's ochtends tot negen uur 's avonds wordt opgetreden door onder meer Fresku, La Fuente en Django Wagner. De dag wordt aan elkaar gepraat door Isolde Hallensleben, Mike Weerts en Ingelou Stol.

Koningsdag is dinsdag vanaf kwart voor elf live te volgen bij Omroep Brabant. Het complete programma van Koningsdag 2021 vind je hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.