Twintig aanhoudingen na verjaardagsfeest vol scheldpartijen en Hitlergroet

25 april 2021 om 15:48 • Aangepast 3 mei 2021 om 14:58
nl
Een groep van twintig feestvierders is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden tijdens een verjaardagsfeest in Vlijmen. Toen de politie de aanwezigen aansprak op het overtreden van de coronaregels, werden de agenten uitgescholden. De feestvierders weigerden naar buiten te komen. Eén van de feestvierders bracht de Hitlergroet uit. Extra agenten en politiehonden waren nodig om een einde aan het feest te maken.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De politie arriveerde bij een bedrijfspand op Industriepark Vliedberg na verschillende overlastmeldingen. Zo werd er geklaagd over harde muziek en vuurwerk. Meteen toen de aanwezigen in de gaten kregen dat er politie was, werden er allerlei beledigingen vanuit het pand geroepen. Agenten kwamen nog wel in gesprek met de organisator, die aangaf zijn verjaardag te vieren. Ze gaven hem de kans om te zorgen dat de feestgangers één voor één naar buiten zouden te komen. Zij waren dan na een identiteitscontrole weggekomen met een boete voor het overtreden van de coronamaatregelen. Het feest zou dan zijn beëindigd. Maar slechts zes feestvierders gaven er gehoor aan.

Agenten deden nog een keer een oproep om naar buiten te komen, maar de aanwezigen bleven binnen met de deur op slot. Er klonken opnieuw beledigende teksten naar de agenten. Af en toe verschenen een paar feestgangers in de deuropening die de politiemensen filmden en weer wat extra kreten riepen als ‘kankerwouten’ en ‘hoeren van Justitie’. Eén van de aanwezigen bracht zelfs de Hitlergroet.

Uiteindelijk hebben de agenten de toegang geforceerd en zijn zij met de assistentie van enkele hondengeleiders naar binnen gegaan. Alle mensen die toen nog binnen waren zijn opgepakt.. Eén man probeerde nog aan zijn aanhouding te ontkomen, door zich bovenop een toiletgroep te verstoppen. Ook hij werd gevonden en aangehouden.

Hier was dat feestje
In het pand was duidelijk te zien dat er een feest gaande was geweest, de alcohol had rijkelijk gevloeid en er werd een hoeveelheid soft- en harddrugs gevonden. De feestgangers zijn mannen en vrouwen tussen de 18 en 31 jaar oud en komen allemaal uit de regio Den Bosch. Zij werden aangehouden voor belediging, opruiing, de legitimatieplicht en het niet naleven van de coronamaatregelen. Zij zitten vast en worden gehoord over hun rol tijdens het incident.

Burgemeester Willemijn van Hees is geïnformeerd. “Dat veel mensen en zeker jongeren inmiddels heel veel behoefte hebben aan ruimte na maanden van coronamaatregelen snap ik. Waar ik geen begrip voor heb en wat ik zonder meer afkeur is het grove, agressieve gedrag richting de betrokken politieagenten. Tegen dat gedrag treden we altijd op.” Vanwege het gedrag van de aanwezigen en vanwege het feit dat er drugs werden aangetroffen in het pand, heeft de burgemeester op grond van de Gemeentewet het pand gesloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.