Wandelaars vinden urn met as in het Wandelbos in Tilburg

25 april 2021 om 16:05 • Aangepast 25 april 2021 om 17:06
nl
Het was een vreemde vondst voor Cindy en haar vriendin zaterdag in het Tilburgse Wandelbos. Langs het wandelpad lag een urn met as. Het deksel zat er niet meer op.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De urn was niet wat Cindy en haar vriendin hoopten te vinden, ze waren namelijk aan het geocachen. Daarbij zoek je een soort 'schat' op basis van coördinaten. "We moesten de laatste 'cache' nog vinden", vertelt Cindy, "en we dachten even dat dit hem was! Maar het bleek een urn te zijn." Die vind je ook niet elke dag. "Dat was niet wat we verwacht hadden, nee", beaamt Cindy.

"Iemand moet hem toch missen?"

Het tweetal belt de politie. Via de meldkamer worden agenten gestuurd. Cindy en haar vriendin wijzen hen de juiste plek. "Voor de agenten was het ook nieuw", zegt Cindy, "ze wisten ook niet zo goed wat ze ermee aan moesten."

Uiteindelijk zetten agenten de urn uit het zicht in het Wandelbos en seinden de gemeente in. Die zou de urn dan komen opruimen, zegt Cindy. "Maar we hopen eigenlijk dat via deze weg de eigenaar hem misschien wel herkent", legt Cindy uit. "Want iemand moet hem toch missen?"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!