Groepsverkrachting van 15-jarig meisje in Den Bosch: drie mannen de cel in

26 april 2021 om 14:53 • Aangepast 4 mei 2021 om 19:06
nl
Een 21-jarige man uit Den Bosch heeft maandag 2,5 jaar celstraf gekregen voor de verkrachting van een 15-jarig meisje. Twee andere mannen kregen gevangenisstraffen van twee jaar opgelegd.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De 21-jarige man sprak in september 2018 met het toen 15-jarige meisje af in het Westerpark in Den Bosch. Daar dwong hij haar seksuele handelingen bij hem te verrichten.

Vervolgens belde hij met de telefoon van het meisje een andere man. Die man kwam vervolgens met een aantal anderen ook naar het park. Ook zij dwongen het meisje tot seksuele handelingen. Twee van deze mannen - 23-jarigen uit Den Bosch en Kerkdriel - zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van twee jaar. Een destijds minderjarige Bosschenaar kreeg tien maanden jeugddetentie opgelegd.

'Geen enkel respect voor het slachtoffer'
Bij het bepalen van de hoogte van de straffen hield de rechter rekening met het feit dat de verdachte eerst zelf het meisje verkrachtte en dat hij het vervolgens mogelijk maakte dat anderen dit ook konden doen. "De verdachten toonden geen enkel respect voor het slachtoffer", stelde de rechter vast. Volgens de rechter stelden ze hun eigen plezier voorop.

De mannen moeten samen een schadevergoeding van ruim 7000 euro aan het slachtoffer betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.