Video

Tim maakt techremix van Frans Bauer-hit: 'Ik hoop dat hij hem draait'

26 april 2021 om 18:12 • Aangepast 4 mei 2021 om 19:08
nl
"Wat als Frans Bauer een techhouseplaat zou maken?" Met die vraag begon Tim Hoppen uit Breda aan een TikTokvideo met als basis 'Heb je even voor mij'. Inmiddels heeft de video die hij maakte als Tim Hox tienduizenden likes en reageert Christiaan Bauer, zoon van Frans: "Soowww, dit is een klappertje hoor".
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

Juist in de coronatijd heeft Tim veel muziek gemaakt, en dan geen covers maar zijn eigen muziek, vertelt hij: “Het zorgde ervoor dat ik in aanraking kwam met grote labels en ik heb nu meerdere platen getekend bij het label van Hardwell.” Toch wilde hij ook weer eens iets met Nederlandstalige muziek doen. “En ik wilde mijn geschiedenis als kroeg-dj niet verloochenen.”

De muziek van Frans Bauer kent Tim nog goed uit de tijd dat hij in Café Janssen in Breda draaide. Hij heeft een liefde voor foute muziek en hij had zin om die in zijn eigen jasje te steken.

“Ik hoop echt van harte dat hij het zal draaien”

Christiaan Bauer reageerde op de video. Tim hoopt dat hij het zijn vader laat horen en dat ze het zullen draaien. “Frans Bauer is een nationale held. Hij is zo normaal gebleven, ondanks zijn succes. En je hoort al na een seconden welke plaat het is.”

Tim liet zich eerder ook inspireren door de muziek van de Waterlelies in de Efteling. Ook deze muziek gebruikte hij tijdens zijn avondjes als feest-dj. “Ik mixte toen die muziek met een ander hitje. Dus ook die muziek heb ik voor TikTok bewerkt.”

Er zijn nog wel wat andere nummers uit zijn tijd als feest-dj die Tim van zijn eigen sausje wil voorzien. “K3 met Teleromeo. Maar ook het muziekje van het Kruidvat. Maar ik zit dinsdag weer in de studio en dan is het Koningsdag. Dus ik denk dat het dan het Wilhelmus wordt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!