Brabantsedag in Heeze gaat weer niet door: versoepelingen komen te laat

29 april 2021 om 07:47 • Aangepast 30 april 2021 om 09:05
nl
De Brabantsedag in Heeze gaat dit jaar opnieuw niet door. Voor het tweede jaar op rij wordt de grootse theaterparade uitgesteld vanwege corona. De aangekondigde versoepelingen komen volgens de organisatie te laat voor de voorbereidingen die nodig zijn voor het evenement.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

De beslissing om de parade voor het tweede jaar op rij af te gelasten is 'met pijn in het hart' genomen. "De data van de overheid brengen met name het fysieke bouwproces, dat op 1 juni van start zou gaan, in gevaar. Daardoor is het niet mogelijk om de Brabantsedag op verantwoorde wijze door te laten gaan, zonder in te boeten aan de kwaliteit die bij ons evenement hoort", laat de organisatie weten.

Archieffoto: Karin Kamp.
Archieffoto: Karin Kamp.

De 63e editie van de Brabantsedag zou eigenlijk op zondag 29 augustus zijn. "Hoewel de verwachting is dat er eind augustus veel mogelijk zal zijn, biedt het openingsplan, dat de rijksoverheid op 13 april bekend heeft gemaakt, te veel onzekerheden in aanloop naar de parade", laat de organisatie weten.

De theaterparade wordt nu uitgesteld tot 28 augustus 2022.

Mogelijk alternatief evenement
De organisatie van de Brabantsedag houdt de mogelijkheid voor een alternatief evenement open: "Het openingsplan, met mogelijk vergaande versoepelingen eind augustus, biedt volgens het bestuur wel kansen. Daarom gebruiken we de komende periode om te kijken wat wel mogelijk is in het weekend van 28 en 29 augustus."

Archieffoto: Karin Kamp.
Archieffoto: Karin Kamp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.