Strandhuys mag terras openen, maar het strand blijft dicht: 'Doet pijn'

29 april 2021 om 16:17 • Aangepast 30 april 2021 om 09:07
nl
Alle terrassen mochten woensdag weer open en ook het Strandhuys in Nuenen ontving weer gasten. Hoewel de temperatuur richting de 20 graden liep, lag het aangrenzende strand er verlaten bij. Voor het eerst sinds 25 jaar heeft strandbad Enode namelijk geen exploitant en blijft het tot nader order gesloten.
Profielfoto van Jade Smith
Geschreven door
Jade Smith

Het Strandhuys is eigendom van Laco Nederland. Dat bedrijf exploiteert sport- en vrijetijdsaccommodaties in het hele land. Na 25 jaar heeft het bedrijf de erfpacht van het strandbad opgezegd. De gemeente heeft namelijk grootse plannen met het bad, maar Laco wil het vooral kleinschalig houden.

"Het Strandhuys en het strandbad horen bij elkaar."

"Duizenden mensen én wel drie of vier generaties hebben hier gezwommen en gerecreëerd. Het Strandhuys en het strandbad horen bij elkaar."

Toch ging het horecagedeelte open, maar bleef het strand leeg. Laco heeft hekken geplaatst om aan te geven waar de grens is. Directeur Bert Lavrijsen vindt het jammer: “Dan loop ik binnen en denk: ik kan maar tot aan de poort lopen en dan houdt het op.”, zegt Lavrijsen.

"We kunnen alleen zeggen dat we een terras hebben en dat het strand niet van ons is."

“Veel bezoekers vragen zich af wanneer ze hier weer mogen zwemmen. Het enige wat wij kunnen zeggen is dat we een terras hebben en dat het strand niet van ons is", vertelt Bert.

Hij voelt zich nog steeds thuis aan het water. “We hebben er altijd alles aan gedaan. Nu hebben we het niet meer in ons beheer en dat doet pijn”, zegt hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.