GGD gaat met spoed honderden extra medewerkers voor prikstraat opleiden

29 april 2021 om 10:54 • Aangepast 30 april 2021 om 10:35
nl
De GGD West-Brabant gaat de komende maanden in snel tempo 700 extra medewerkers opleiden om de vaccinatiecampagne in goede banen te leiden. Het gaat om extra prikkers, maar ook administratief en logistiek personeel. Voor de opleidingen werkt de GGD samen met onderwijsinstelling Curio.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De nieuwe medewerkers worden straks ingezet op een van de de zes priklocaties in West-Brabant. Volgens Jasper Brandt van de GGD West-Brabant zijn naast prikkers ook triagisten (die bezoekers beoordelen), gastvrouwen en gastheren en dagcoördinatoren nodig. "De aanmeldingen stromen binnen", aldus Brandt.

"Gepensioneerde artsen zetten prikken."

Donderdag ging de eerste opleidingsdag bij de beroepsopleider aan het Trivium in Etten-Leur van start. "Een bijzonder moment, maar ook een enorme uitdaging", zegt Brandt die verantwoordelijk voor de werving van nieuwe medewerkers. "We willen zo snel mogelijk goed opgeleid personeel kunnen inzetten op de vaccinatielocaties."

De cursisten komen uit de meest uiteenlopende sectoren, zoals de horeca en de luchtvaart. "We hebben gepensioneerde artsen die prikken, studenten die administratie doen en verpleegkundigen als triagisten." De samenwerking tussen de GGD en Curio zorgt er tegelijk ook voor dat mbo-studenten een werkervaringsplek kunnen krijgen in een van de prikstraten.

De keuze om met Curio in zee te gaan, was snel gemaakt. Brandt: "Zij hebben de juist locaties en docenten om mensen op te leiden. Daarmee ontlasten ze de GGD enorm." Als de GGD West-Brabant nog meer medewerkers nodig heeft, kan de beroepsopleider ook snel opschalen.

"Er gaan meer prikstraten open."

Volgens Jasper Brandt heeft de GGD West-Brabant nu meer personeel nodig, omdat 'er meer vaccins geleverd gaan worden en daarmee ook meer prikstraten opengaan'. "Op de priklocaties moeten binnenkort zestig prikken per uur kunnen worden gezet", zegt Brandt. Nu gaan er per week 20.000 vaccins in de bovenarm. In West-Brabant wil de GGD maximaal 81.000 prikken per week kunnen zetten.

Voor de pandemie werkten er 350 mensen bij de GGD in West-Brabant. Donderdag werd de duizendste extra medewerker verwelkomd die door de GGD zelf was opgeleid. Daar komen straks dus nog eens 700 opgeleide medewerkers bij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!