Vrouw verkracht en gedwongen sporen te wissen: vier jaar cel geëist

29 april 2021 om 14:30 • Aangepast 30 april 2021 om 14:17
nl
Tegen de man die in september 2017 een vrouw in haar woonplaats Breda zou hebben verkracht, is vier jaar gevangenisstraf geëist. Ook zou tbs met dwangverpleging opgelegd moeten worden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens de officier van justitie is bewezen dat de 28-jarige Bredanaar zijn slachtoffer heeft bedreigd en seksueel misbruikt. Ook zou de vrouw die nacht gedwongen zijn om in een vijver in de stad sporen van de verkrachting af te spoelen.

Vrouw achtervolgd
Het Openbaar Ministerie stelt dat de verdachte zijn slachtoffer op de fiets heeft achtervolgd en haar daarna met een mes heeft gedwongen tot de meest uiteenlopende seksuele handelingen. Dit gebeurde in het Van Sonsbeeckpark in Breda.

Een week later, de man is dan nog niet aangehouden, dringt hij een huis in de Bredase wijk Tuinzigt binnen en bedreigt en steekt hij er een vrouw. Omwonenden krijgen er later die dag lucht van, houden een klopjacht en slagen erin om de man in de kraag te vatten.

Eind 2018 verschijnt de man voor de rechtbank, die hem veroordeelt voor poging tot doodslag. Er was ook poging tot verkrachting ten laste gelegd, hiervan is hij vrijgesproken. Het hof heeft de uitspraak van de rechtbank inmiddels bekrachtigd, maar tegen die uitspraak is de man in cassatie gegaan.

De uitspraak in de zaak die donderdag diende, is op 2 juni. Overigens is de verdachte in 2012 al eens veroordeeld in zedendelicten die hij in 2010 en 2011 pleegde. Hij was toen minderjarig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.