Politie grijpt in bij examenstunt Breda: zeker 150 leerlingen weggestuurd - Omroep Brabant

Politie grijpt in bij examenstunt Breda: zeker 150 leerlingen weggestuurd

30 april 2021 om 12:52 • Aangepast 3 mei 2021 om 10:27
nl
De politie heeft vrijdagmiddag in het Wilhelminapark in Breda een eindexamenstunt van leerlingen van het Onze Lieve Vrouwelyceum beëindigd. Een groep van zo’n honderdvijftig tot tweehonderd leerlingen kwam in het park bij elkaar.

Leerlingen wilden met opblaaszwembadjes het water van een van de twee vijvers in het park op. “We willen natuurlijk voorkomen dat veel mensen bij elkaar komen vanwege corona”, zegt een politiewoordvoerder. Een groot aantal van de jongeren heeft een bekeuring gekregen, onder meer voor wildplassen, het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs en het niet houden van anderhalve meter afstand.

De jongeren wilden in tweetallen de bootjes in gaan, vertellen twee leerlingen. "Met mondkapjes. Coronaproof, dachten we. Maar we stonden natuurlijk wel even met z’n allen bij elkaar toen we het water in gingen. Mensen in de buurt belden de politie. Toen zij kwamen zijn er een paar weggevlucht, met bootjes en al. Alles bij elkaar heeft het maar een kwartier geduurd, dat we daar stonden voor de politie kwam."

"Ik vind het raar dat ze zoveel politie inzetten voor een examenstunt", vertelt een 17-jarige eindexamenleerling. "Ik snap wel dat ze ons uit elkaar drijven, maar boetes vind ik wel overdreven."

School wist van niks
Frits van der Zalm, plaatsvervangend rector van de school, wist niets van de stunt: "Deze leerlingen hebben dit op eigen initiatief gedaan, wij wisten van niets. Wij hebben al jaren geen examenstunt meer."

Volgens Van der Zalm zijn de jongeren rustig vertrokken na ingrijpen van de politie. Er zouden volgens medewerkers van het Onze Lieve Vrouwelyceum ook leerlingen van andere scholen bij de stunt betrokken zijn.

De jongeren wilden met bootjes de vijver op.
De jongeren wilden met bootjes de vijver op.
De politie greep in.
De politie greep in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.