Video

Honderd truckers brengen plotseling overleden Wesley (33) laatste groet

30 april 2021 om 21:39 • Aangepast 3 mei 2021 om 10:39
nl
Truckers hebben vrijdagmiddag op grootse wijze afscheid genomen van de plotseling overleden Wesley Geleyn (33) uit Oud Gastel. Een stoet van ruim honderd vrachtwagens bracht luid toeterend een laatste groet.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"Kippenvel! Echt kippenvel!", vertelt zijn goede vriend Jeroen Bierings, die de actie mede op poten zette. Hij kende hem al sinds zijn schooljeugd. "Het was heel indrukwekkend. We hadden nooit zoveel collega's verwacht."

De kist van Wesley stond bovenop het viaduct op de A58 bij afslag Heerle, waar de collega's onderdoor reden. "Vrachtwagens waren alles voor hem. We hebben zijn kist daarom ook op zijn wagen gezet. Zijn ziel en zaligheid zaten in de vrachtauto, die moest altijd schoon zijn." Het transportbedrijf van Wesley, Weeda Transport Klundert, zorgde er dan ook voor dat de wagen glansde zoals altijd.

Onverwacht
Wesley overleed vorige week zondag. "Dit was voor ons compleet onverwacht", weet Bierings, die de reden van overlijden liever in het midden laat. Door de coronamaatregelen konden niet alle collega's naar zijn uitvaart. "Zo hebben we toch iets moois neergezet. We zijn heel trots op dit eerbetoon. Dit was zijn laatste wens." Jeroen weet het zeker: "Wesley heeft hiervan genoten."

Wesley met zijn trots (foto: Weeda Transport Klundert).
Wesley met zijn trots (foto: Weeda Transport Klundert).
Een klein deel van de stoet (foto: Marcia Potappel)
Een klein deel van de stoet (foto: Marcia Potappel)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.