Zomers weer nadert: nog even volhouden op weg naar 25 graden

3 mei 2021 om 07:03 • Aangepast 3 mei 2021 om 10:54
nl
April was bijzonder koud en ook mei heeft een frisse start. Vanaf het eind van de week lijkt het volgens de deskundigen van Weerplaza echter allemaal te veranderen. In het weekend wordt het zomers met misschien wel 25 graden.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Wisselvalligheid troef. Zo kun je de komende dagen het weer omschrijven. Dat geldt zeker voor dinsdag en woensdag. Buien en wind spelen deze dagen de hoofdrol. Met dinsdag zelfs een waarschuwing voor kans op zware windstoten ook in onze provincie.

Voor het weekend zijn de weerkenners steeds stelliger: "In het zuiden van Nederland behoren temperaturen rond een zomerse 25 gaden tot de mogelijkheden", aldus Weerplaza. "Het blijft voorlopig nog ver in de toekomst, dus enige terughoudendheid is op z'n plaats, maar deze weersomslag zit inmiddels toch al een dag of zes redelijk vast in de weerkaarten. De kans van slagen neemt dus toe", stelt het weerbureau.

De meivakantie heeft in eerste instantie deze week dus meer weg van een herfstvakantie. Maar in het weekend kan lucht uit Zuid-Europa ons bereiken. En dat betekent sterk oplopende temperaturen. Nog even volhouden dus, zo luidt het advies.

Mooie plaatjes
En wanneer je van mooie wolkenplaatjes houdt, dan kun je ook de komende dagen al je hart ophalen. Aan buienwolken immers geen gebrek. Hou de camera dan ook zeker bij de hand.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!