Video

Slimste mens Rob Kemps presenteert in het najaar kennisquiz bij SBS6

3 mei 2021 om 12:09 • Aangepast 4 mei 2021 om 09:14
nl
Rob Kemps van Snollebollekes begint in het najaar als presentator van het nieuwe spelprogramma 'The Wheel' op SBS6. "Ik ben supertrots en blij dat ik dit mag gaan doen", laat de zanger maandag weten.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

"Jaaa! Eindelijk mag ik het bekendmaken! ", schrijft Rob op Instagram. Hij omschrijft de spelshow als 'een kennisquiz gedomineerd door de onvoorspelbaarheid van een gigantisch wiel'."

In het spelprogramma gaan drie kandidaten de strijd met elkaar aan, onder leiding van de Snollebollekes-zanger. Daarbij draait het spel om een groot ronddraaiend wiel met daarop zeven bekende Nederlanders. In het midden van het wiel is plek voor een kandidaat, die vragen moet beantwoorden. Deze vragen kunnen overal over gaan: van het koningshuis tot sterrenkunde.

"Ik heb veel zin om er mijn eigen draai aan te geven."

De kandidaten kunnen ook hulp krijgen van de bekende Nederlanders, die ieder weer hun eigen expertise hebben. Maar het wiel bepaalt welke kandidaat speelt en welke BN'er mag helpen. De winnaar gaat uiteindelijk naar huis met geld.

Het concept is overgenomen vanuit Engeland. "Ik ken The Wheel van de BBC en heb heel veel zin om er, letterlijk, mijn eigen draai aan te geven", aldus Rob.

"Een mooiere start van mijn televisie-avontuur kan ik me bijna niet voorstellen."

Twee maanden eerder maakte Rob bekend dat hij een driejarig contact had getekend bij Talpa Network om programma's te presenteren en te ontwikkelen. The Wheel is het presentatie-debuut van de zanger. "Vanaf het eerste moment ben ik super enthousiast over The Wheel. Een mooiere start van mijn nieuwe televisie-avontuur kan ik me bijna niet voorstellen. Ik kan niet wachten om de komende maanden met deze grootse spelshow aan de slag te gaan."

Wachten op privacy instellingen...

Rob Kemps veroverde afgelopen januari de harten van vele kijkers met zijn deelname aan het tv-programma De Slimste Mens. In de finale nam hij het op tegen Emma Wortelboer en Andries Tunru. Uiteindelijk won hij het programma en mag hij zichzelf met recht De Slimste Mens noemen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.