Drie doden bij brand in Werkendam laten allemaal een gezin achter

3 mei 2021 om 15:28 • Aangepast 4 mei 2021 om 11:45
nl
De drie jonge mannen die zijn omgekomen bij de hevige brand bij Hoogendoorn in Werkendam, laten allemaal een gezin in Litouwen achter. De nabestaanden worden financieel geholpen door het bedrijf, laat de directeur weten.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Het geld dat nu via een crowdfunding wordt ingezameld voor de familie Hoogendoorn, wordt volledig geschonken aan de nabestaanden in Litouwen. Rond drie uur was al meer dan 10.000 euro gedoneerd. “Ze krijgen er hun familieleden niet mee terug, we hopen ze zo toch een beetje te steunen”, zegt directeur Dick Hoogendoorn tegen Omroep Brabant. "Het waren goede jongens. Dit is een tragedie, het is verschrikkelijk voor de nabestaanden."

De drie slachtoffers woonden in het appartement waar de brand is ontstaan. Ook de zoon van de directeur woont met zijn gezin boven het afgebrande bedrijf. Zij konden op tijd de woning uitvluchten.

Eerder brand
De directeur maakte al eerder een verwoestende brand mee. In 2008 brandde een loods van het timmer- en interieurbedrijf af. “Ik ben inmiddels ervaringsdeskundige, maar dit is veel erger. Dit is een zwarte dag die voor altijd in mijn geheugen gegrift zal staan."

Dat geldt ook voor het personeel. "We hebben vanochtend met alle 130 medewerkers stilgestaan bij wat er is gebeurd en een minuut stilte gehouden om de slachtoffers te gedenken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.