Code geel: zware windstoten vooral in het zuidoosten van Brabant

4 mei 2021 om 07:39 • Aangepast 5 mei 2021 om 07:34
nl
Wie dinsdag de weg op moet, kan maar beter uitkijken: er is code geel afgekondigd in verband met zware windstoten. Tot zes uur dinsdagavond wordt vooral in het zuidoosten van Brabant rekening gehouden met windstoten van 75 tot 80 kilometer per uur.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Vooral in het zuidoosten van de provincie worden de zwaarste windstoten verwacht, vertelt weerman Raymond Klaassen van Weerplaza. Maar ook in de rest van de provincie waait het flink. “Ook daar kunnen windstoten van zo’n 75 tot 80 kilometer per uur voorkomen, dat is ook code geel-waardig.”

Dat er stevige buien over de provincie trekken helpt ook niet mee: “Gekoppeld aan die buien is de kans op windstoten nog wat groter.”

Vlaggen op 4 mei
Vooral het verkeer moet rekening houden met die wind. “Als je met een lege aanhanger rijdt, zeker als die haaks op de wind staat, kan dat behoorlijk aan het stuur trekken”, legt Klaassen uit. Maar ook bij andere activiteiten kan de wind problemen opleveren. “Het is natuurlijk 4 mei vandaag, dus bij eventuele ceremonies waarbij een vlag wordt vastgehouden kan het best lastig zijn.”

Ook als je een vlag halfstok aan de gevel hangt, is het oppassen. "Dan moet je uitkijken dat de wind er niet mee vandoor gaat en de vlag in de tuin belandt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!