Daniël (6) die vader aan corona verloor krijgt honderden kaarten en cadeaus

4 mei 2021 om 14:36 • Aangepast 6 mei 2021 om 09:05
nl
Na het weekend zijn er overvolle postzakken bezorgd bij het Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. De zakken zaten vol met verjaardagskaarten en -cadeaus voor Daniël (6) uit Kaatsheuvel wiens vader is overleden aan corona.
Profielfoto van Julia Meijer
Geschreven door
Julia Meijer

Daniël's vader werd na negentig dagen op de intensive care overgeplaatst naar de longafdeling van het ziekenhuis en is daar plots overleden.

Daniël deelde met de verpleegkundigen zijn grootste wens. "Hij vertelde toen heel spontaan dat hij in mei jarig was en dat hij graag heel veel verjaardagskaartjes wilde.", vertelt Marion van Bergeijk die op de longafdeling werkzaam is. .

Ze zette daarom een actie op om kaarten te verzamelen voor de jongen. "Deze periode is natuurlijk heel erg moeilijk voor hem en op deze manier wilden we hem toch een hart onder de riem steken.” Daarom is ze ontzettend blij met de respons op de actie. “Het is een grote verrassing voor Daniël.”

“Eigenlijk was mijn eerste reactie dat ik er geen woorden voor heb.”

Volgende week wordt Daniël zeven en er zijn na de oproep overvolle postzakken binnengekomen bij Marion op de afdeling. “Ik heb ze niet geteld, maar het waren meerdere overvolle postzakken met honderden kaarten, cadeaus en pakketjes. Eigenlijk was mijn eerste reactie dat ik er geen woorden voor heb.”

Het team van de afdeling gaat de kaarten en cadeaus volgende week op zijn verjaardag overhandigen. “Ik vind het zo mooi dat mensen zo vrijgevig zijn. Het is hartverwarmend.”

Wil jij een kaartje sturen naar Daniël? Dat kan. Stuur het kaartje naar:
Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis
Ter attentie van Marion van Bergeijk, afdeling longgeneeskunde F1/F3
Postbus 90151
5000 LC Tilburg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.