Huisgenoot loopt dwarslaesie op bij steekpartij: zes jaar cel

4 mei 2021 om 14:53 • Aangepast 6 mei 2021 om 09:10
nl
Een 52-jarige man uit Letland heeft dinsdag zes jaar celstraf gekregen omdat hij een 45-jarige huisgenoot heeft neergestoken. Dit gebeurde vorig jaar juni in een huis aan de Steenstraat in Boxmeer waar de twee op dat moment woonden. De twee arbeidsmigranten werkten bij hetzelfde bedrijf. Het slachtoffer liep door de steekpartij een dwarslaesie op.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De verdachte moet het grotendeels verlamde slachtoffer ook een schadevergoeding van ruim drie ton betalen voor medische kosten, smartengeld en toekomstige inkomstenderving. Justitie had eerder negen jaar celstraf geëist. Maar de rechter gaat er in tegenstelling tot de officier van justitie niet vanuit dat de Let zijn huisgenoot om het leven wilde brengen.

Een ruzie tussen beiden mondde in juni vorig jaar uit in de steekpartij. De verdachte haalde een mes uit de keuken en stak daarmee zijn huisgenoot in zijn nek en rug. Hierdoor raakte hij blijvend verlamd vanaf zijn middel, zo bleek tijdens de zitting. Hij is voor de rest van zijn leven afhankelijk van de hulp van anderen. Op het moment van de ruzie waren beiden onder invloed van alcohol.

'Verdachte denkt alleen aan zichzelf'
Volgens de rechter was de aanleiding voor de steekpartij klein. Het slachtoffer zou de verdachte in dronken toestand hebben uitgescholden. De man van 52 heeft steeds ontkend dat hij zijn huisgenoot heeft neergestoken. Hij wijst een andere bewoner als dader aan.

De rechtbank rekent het de man uit Letland zwaar aan dat hij zich niet om het slachtoffer heeft bekommerd. "Verdachte denkt alleen aan zichzelf, probeert de schuld in andermans schoenen te schuiven en toont totaal geen compassie met het slachtoffer", oordeelde de rechter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.