Man doodgestoken bij ruzie op terras: 8 jaar cel en tbs

4 mei 2021 om 14:29 • Aangepast 6 mei 2021 om 09:12
nl
Een 32-jarige Eindhovenaar moet acht jaar de cel in omdat hij vorig jaar op een terras in Eindhoven iemand doodstak. Ook krijgt hij tbs met dwangverpleging en moet hij 47.000 euro aan de nabestaanden betalen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De man stak in augustus tien keer met een mes op zijn slachtoffer in en liet hem daarna aan zijn lot over, zo blijkt uit de rechtszaak.

Slachtoffer van de steekpartij was een 28-jarige man uit het Vlaamse Turnhout. Volgens ooggetuigen werd het slachtoffer neergestoken na een ruzie tussen drie mannen. Het was toen druk op de Woenselse Markt waar het gebeurde, waardoor er veel getuigen waren.

De verdachte werd in de nacht na de dodelijke steekpartij thuis opgepakt door de politie.

Angst
Volgens zijn advocaat vreesde de Eindhovenaar voor zijn leven omdat het slachtoffer zich boos en agressief naar hem zou hebben gedragen. De rechtbank vindt dit onzin.

De Eindhovenaar zat met zijn vrienden op het terras en maakte volgens camerabeelden en geluidsopnames meerdere opmerkingen over het slachtoffer en tegen hem. Daarbij maakte hij schietbewegingen met zijn handen en toonde hij zijn mes.

Confrontatie
Volgens de rechter schuwde de man de confrontatie met het slachtoffer dus niet. De dader bleef ook de aandacht trekken op de momenten dat het slachtoffer van hem wegliep. Hieruit blijkt niet dat hij bang was om aangevallen te worden door de ongewapende Belg.

De man is eerder veroordeeld voor geweldsmisdrijven. Volgens een psychiater en een psycholoog heeft hij een antisociale persoonlijkheidsstoornis. De kans op herhaling zou groot zijn, dat is reden om de dader ook tbs te geven.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.