Natte en koude Bevrijdingsdag maar daarna op naar de 25 graden

5 mei 2021 om 10:59 • Aangepast 6 mei 2021 om 10:23
nl
Het wordt een kille en wisselvallige Bevrijdingsdag met temperaturen niet hoger dan 10 of 11 graden. Door een matige westenwind wordt de zon afgewisseld met een hoop buien woensdagmiddag. Ook zal mogelijk een hagel- of onweersbui overtrekken.
Profielfoto van Julia Meijer
Geschreven door
Julia Meijer

In de avond en de nacht zal het een stuk kouder worden. Het zal afkoelen naar ongeveer 2 graden, maar het blijft wel droog. Donderdag neemt de bewolking weer toe en valt er mogelijk wat regen in het tweede deel van de middag.

Erg koud voor de tijd van het jaar
De temperatuur blijft laag met 11 graden. Gebruikelijke temperaturen voor deze tijd van het jaar liggen ongeveer rond de 16 of 17 graden.

Vrijdag wordt een grotendeels droge dag met een matige westenwind. De temperatuur zal rond de 13 en 14 graden blijven. We hebben wel iets om naar uit te kijken, want het weer verbetert enorm richting het weekend.

Hogere temperaturen in het weekend
We gaan zaterdag namelijk het weekend in met wat regen in de middag door toenemende bewolking uit het zuiden. Dit neemt wel warme lucht met zich mee en het kwik zal oplopen tot wel 16 of 17 graden in de het zuiden.

Zondag kan de temperatuur wel oplopen tot 22 graden in het westen van Brabant en 25 graden in het oosten. In het westen kan er later op de dag wel gaan regenen. In het oosten blijft het wel droog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!