Moskeeën sluiten deuren vanwege vele coronabesmettingen in Den Bosch - Omroep Brabant

Moskeeën sluiten deuren vanwege vele coronabesmettingen in Den Bosch

7 mei 2021 om 11:55 • Aangepast 8 mei 2021 om 11:03
nl
Twee Marokkaanse moskeeën in Den Bosch sluiten voorlopig de deuren. Het gaat om Moskee Arrahma aan de Vogelstraat en om Moskee Attakwa aan de Van Tuldenstraat.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

'Arrahma' sluit tot zeker 23 mei de deuren. Reden zijn de vele coronabesmettingen in de gemeente. Een pijnlijk besluit om te nemen, uitgerekend tijdens de ramadan. "De laatste tien dagen van de ramadan zijn voor ons enorm belangrijk", knikt woordvoerder Achmed Erassan. "Maar we kunnen niet anders."

Ook Moskee Attakwa sluit uit voorzorg; er zijn geen leden besmet. "Maar het besluit is wel genomen voor de veiligheid en bescherming van onze bezoekers", zo staat op de facebookpagina van de moskee. Hoe lang de deuren op slot blijven, is onduidelijk.

'We voelen ons verantwoordelijk'
Arrahma-woordvoerder Erassan wijst op de hoeveelheid coronabesmettingen in de stad. "Niet specifiek in de moskee, maar wij horen geluiden dat er her en der Marokkaanse mensen besmet zijn. Waar dat gebeurd is, God mag het weten. De GGD zal navraag doen naar de herkomst. Maar wij willen voorkomen dat het virus terugslaat naar de moskee, waardoor er bij de moskee een soort brandhaard ontstaat."

Volgens Erassan is er 'merendeels begrip' voor de beslissing van het bestuur om de deuren van de moskee de komende weken te sluiten. "Vanuit onze gemeenschap in ieder geval. Je hebt natuurlijk altijd een paar mensen die het er niet mee eens zijn, maar goed. Het gaat ons om het grote geheel en om de veiligheid van iedereen. We voelen ons heel verantwoordelijk. Dan is het uiteindelijk niet zo'n heel moeilijk besluit om te nemen."

Langere sluiting
Een nog langere sluiting van de moskee wordt overigens niet uitgesloten door het bestuur. "Dat is afhankelijk van de corona-ontwikkelingen. Die wachten we af."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.